Trots en ook een beetje geroerd ben ik door de woorden van kinderen die voelen wat ik voel bij radio. Geïnspireerd enthousiasme floreert, terwijl we nog nauwelijks zijn begonnen.

In de krant

Vandaag stonden de kinderen van mijn school in het Brabants Dagblad met een prachtig geschreven artikel van Ester van Zundert over de nieuwe radiostudio. Hét zenuwcentrum in ons onderwijs dat taal nieuw leven inblaast bij kinderen die moeilijk warm lopen voor taal en begrijpend lezen.

Anders leren met taal

Steeds meer wordt me duidelijk dat ideeën en een uitgewerkte visie over het radioplan ook echt gaat werken. We zijn er nog lang niet, maar de motivatie waar we op school naar zochten lijkt te zijn gevonden.

Experimenteren, proberen, testen en vooral kinderen om advies vragen. Het is een prachtig proces wat we doormaken op school.

Als ik over radio vertel, zijn kinderen geïnteresseerd, geboeid en willen ze nog meer horen. Als ze radio maken zie je ze opbloeien en nu de eerste ervaringen zijn opgedaan, vertellen ze ronduit tegen een verslaggever van het Brabants Dagblad.

In de krant

Het idee dat je de krant haalt met een radioproject is voor een kind al hilarisch, maar als je dan leest wat zij vertellen over mij en de radio… val je toch wel even stil en denk je alleen maar:

Mission Accomplished, let the games begin!

Het artikel in het Brabants Dagblad lees je hier.

Heb je aanvullingen of wil je reageren? Laat het hieronder weten. Dit artikel is met de grootste zorg geschreven. Mochten er onjuistheden, tik- en/of spelfouten tegenkomen, verneem ik dat heel graag.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!