BSO | Naschoolse activiteiten

Ontdek het uitgebreide aanbod tussenschoolse en naschoolse activiteiten. De workshops hebben een educatieve insteek op het gebied van taal, digitale geletterdheid en mediawijsheid. De radio-activiteiten zijn creatief van insteek en richten zich hoofdzakelijk op spreek- en luistervaardigheden.

Werkwijze

Leren interviewen, als een echte presentator het nieuws voorlezen of je eigen radiojingle maken. Onze workshops zijn maatwerk en kunt u eenmalig boeken of in een serie lessen.

Onze activiteiten voor kinderen komen het meest tot hun recht als wij een reeks lessen kunnen geven. Door met kinderen wekelijks aan één opdracht te werken, ervaart het kind een leer- maakproces en zijn we beter in staat om naar een ‘professioneel’ eindresultaat te werken. Na de activiteit stellen we de gemaakte radio-opname online beschikbaar. Een mooie blijvende herinnering voor later.

Workshops

Radiorakkers biedt een breed scala aan tussenschoolse en naschoolse activiteiten. voor scholen en buitenschoolse opvang (BSO) Onze activiteiten zijn creatief en een mooie en verantwoorde manier van educatieve dagbesteding in groepjes van maximaal 8-12 kinderen. Grotere groepen kan ook, mits er extra begeleiding aanwezig is of plan meerdere groepen kinderen achter elkaar.

Kinderen die maken en creëren doen ertoe, vervullen een rol van betekenis en leren beter communiceren. Het zelfvertrouwen neemt toe en de noodzaak van taal is in een tijd waarin iedereen media maakt, misschien wel nog nooit zo belangrijk geweest.

Activiteitenaanbod:

Wij bieden u keuze uit een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Hieronder een aantal praktijkvoorbeelden:

Hoorspel maken

Tijdens de workshopreeks ‘Hoorspel maken‘ kiezen de kinderen een fragment uit een boek of schrijven ze een eigen verhaal. Met stem en geluid spelen we het na. De geluiden maken de kinderen deels zelf. Ze leren geluid te ontwerpen, monteren en te spelen als een stemacteur.

Radiocommercial maken

Tijdens de workshopreeks ‘Radiocommercial maken‘ ontdekken kinderen hoe een tv- en radiocommercial wordt gemaakt. Kinderen gaan zelf aan de slag met een eigen verzonnen product, maken en kiezen muziekjes en geluiden om uiteindelijk hun eigen radiocommercial op te nemen.

Onderwijs & Radio-Educatie

Radiorakkers geeft kinderen een stem door taalvaardigheden te verrijken met radio. Het geeft kind, begeleider en leraar tools om op een betekenisvolle manier te werken aan taaldoelen, mediawijsheid en digitale geletterdheid.

Pin It on Pinterest