Als leraar ben je in deze tijd veel online en ondersteun jij leerlingen met instructies op afstand. Met een videoverbinding is het beeld vaak in orde, maar hobbelt de kwaliteit van geluid er meestal achteraan. Beeld is zichtbaar, geluid niet. En toch is goed geluid van essentieel belang in de overdracht van informatie van directe communicatie.

Waarom investeren in goed geluid?

Je wifi en instructie kan nog zo goed zijn maar als het geluid te wensen overlaat, gaat dat ten koste van de informatie overdracht. Investeren in een microfoon met een fijne sound maakt het voor de kijker en luisteraar comfortabeler naar jou te luisteren. Kijk en luister met koptelefoon naar onderstaande video voor een optimale luisterervaring.

 

 

Welke microfoon is geschikt?

Er is een breed assortiment aan microfoons, maar wij bevelen nu de NT-USB MINI van RØDE aan. Dit is de meest recente USB-oplossing; een betaalbare microfoon met professionele studiokwaliteit.

Met een USB-aansluiting verbind je deze microfoon in een handomdraai aan jouw computer en heb je meteen een topgeluid. Meer informatie vind je op onze speciaal ingerichte productpagina: Goed Geluid.

Heb je aanvullingen of wil je reageren? Laat het hieronder weten. Dit artikel is met de grootste zorg geschreven. Mochten er onjuistheden, tik- en/of spelfouten tegenkomen, verneem ik dat heel graag.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!