Naschoolse activiteiten

Wij beschikken over een uitgebreid aanbod tussenschoolse en naschoolse activiteiten. De workshops hebben een hoog educatief gehalte op het gebied van taal, digitale geletterdheid en mediawijsheid. De radio-activiteiten zijn creatief van insteek en richten zich hoofdzakelijk op spreek- en luistervaardigheden.

Werkwijze

Leren interviewen, als een echte presentator het nieuws voorlezen of je eigen radiojingle maken. Onze workshops zijn maatwerk en kunt u eenmalig boeken of in een serie lessen.

Onze activiteiten voor kinderen komen het meest tot hun recht als wij een reeks lessen kunnen geven. Door met kinderen wekelijks aan één opdracht te werken, ervaart het kind een leerproces en zijn we beter in staat om naar een ‘professioneel’ eindresultaat te werken. Na de activiteit stellen we de gemaakte radio-opname online beschikbaar.

Workshops

Radiorakkers biedt een breed scala aan tussenschoolse en naschoolse activiteiten. Onze activiteiten zijn creatief en een mooie en verantwoorde manier van educatieve dagbesteding in groepjes van maximaal 8-12 kinderen. Grotere groepen kan ook, mits er extra begeleiding aanwezig is.

Kinderen die maken en creëren doen ertoe, vervullen een rol van betekenis en leren beter communiceren. Het zelfvertrouwen neemt toe en de noodzaak van taal is in een tijd waarin iedereen media produceert, misschien wel nog nooit zo belangrijk geweest.

Activiteitenaanbod:

Wij bieden u keuze uit een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Hieronder een aantal praktijkvoorbeelden:

Onderwijs & Radio-Educatie

Radiorakkers geeft kinderen een stem door het onderwijs te verrijken met radio-vaardigheden die kind en leraar tools geven om op een betekenisvolle manier te werken aan taaldoelen, mediawijsheid en digitale geletterdheid.
Bezoek ons

Wagenmaker 6

5683MX Best

Noord-Brabant

Contact
06-17236945 info@radiorakkers.nl
Partner van

Pin It on Pinterest