De radiodag op basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg was afgelopen donderdag een groot succes. Meer dan 20 radiomakers, waarvan het merendeel uit Hilversum, kwamen kinderen de fijne kneepjes aanleren van het radiovak. Journalisten, radio-dj’s, verslaggevers, vormgevers en radio-dj’s verruilden hun vertrouwde vak voor één dag met een dagje naar de basisschool.

Amber Brantsen en Giel Beelen

Radio Veronica-DJ Giel Beelen was een van de prominenten op deze radiodag en had zich erg goed vermaakt: “Waanzinnig, dit was écht leuk om te doen. Ook heel mooi om zoveel radiomakers bij elkaar te zien.” Amber Brantsen van het NOS Journaal droeg ook haar steentje bij. Zij schreef met kinderen nieuwsberichten en leerde hen die ook als een echte nieuwslezer voor te lezen: “Voor kinderen is het belangrijk te weten hoe nieuws wordt gemaakt, hoe het tot stand komt,” zegt ze op Omroep Brabant.

Ook Koen Wijn, presentator van Omroep Brabant, vindt zijn bijdrage beangrijk: “Voor kinderen is het heel belangrijk dat ze veel bezig zijn met taal. Binnen het radiovak draait alles om taal, want hoe maak je mensen vertrouwd met een situatie waar ze niet bij zijn? Dat is wat ik vandaag probeerde te vertellen.”

Nieuwe radiodag

De radiodag werd voor de tweede keer georganiseerd, omdat basisschool De Vijf Hoeven het hele jaar door radio maakt met kinderen in de groepen 5 t/m 8. Door het jaar ligt de focus op taal, digitale geletterdheid en mediawijsheid. Afgelopen donderdag lag de nadruk op radiovaardigheden. Wanneer er een nieuwe radiodag wordt georganiseerd is nog niet bekend. In de toekomst komen er meer van dit soort dagen en bestaat de mogelijkheid dat ook andere scholen voor één keer worden omgedoopt tot een échte radioschool.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!