Scholen

Scholen, leraren, studenten en leerlingen. Radiorakkers ondersteunt en adviseert in de uitvoering bij en de inzet van radio als middel om te werken aan taaldoelen, digitale geletterdheid en mediawijsheid in primair en voortgezet onderwijs.

De inzetbaarheid varieert van de vertaalslag van visie en beleid tot de praktische invulling t/m tussenschoolse en naschoolse activiteiten en diverse workshops op maat. Met meer creativiteit op scholen is er oog voor talent dat zich richt op betekenisvol taalonderwijs, digitale geletterdheid en mediawijsheid.

Wat levert het op?

Gemotiveerde kinderen en leraren! Kinderen die maken, zijn gemotiveerder en ervaren de zin van het leren. Kortom, ze doen volledig recht aan het aloude gezegde ‘Al doende leert men’.

Kinderen die maken en creëren doen ertoe, vervullen een rol van betekenis en leren beter communiceren. Het zelfvertrouwen neemt toe en de noodzaak van taal is in een tijd waarin iedereen media produceert, misschien wel nog nooit zo belangrijk geweest.

Heb ik een dure radiostudio nodig?

Nee! Met relatief betaalbare middelen, eenvoudig in gebruik, kun je meteen aan de slag. Zo is er recent de RØDECaster™ Pro op de markt gekomen. Hiermee wordt radio maken écht kinderspel en is podcasting voor iedereen toegankelijk.

Voicerecorders met usb

Wil je het nog eenvoudiger aanpakken? Dan kun je aan de slag met een app in je telefoon of een handrecorder. De Tascam DR-05 is zo’n voice-recorder dat compact is, eenvoudig in gebruik en gemakkelijk aan te sluiten is op een computer als je de opname wil bewerken of publiceren.

Diensten en activiteiten

De diensten en activiteiten zijn maatwerk. Wij kijken wat u en de organisatie nodig heeft. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

  • diverse workshops radio maken;
  • digitale geletterdheid en mediawijsheid;
  • advies en implementatie van diverse media als middel;
  • scholing/coaching van;
  • teams/leerkrachten en leerlingen;
  • op projectbasis inzetbaar als specialist radio educatie en mediacoach;
  • naschoolse activiteiten;
  • organisatie themadagen met radioprofessionals.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak.

Vakliteratuur

Leerlingen De Vijf Hoeven maken zelf schoolradio

Radio voor taalonderwijs werkt:
“Het is de behoefte van kinderen om te creëren”

Radio maken met leerlingen:
actief aan de slag met mediawijsheid

Werken aan taaldoelen? Maak radio!

Leraar en Radio-DJ

Onderwijs & Radio-Educatie

Radiorakkers geeft kinderen een stem door het onderwijs te verrijken met radio-vaardigheden die kind en leraar tools geven om op een betekenisvolle manier te werken aan taaldoelen, mediawijsheid en digitale geletterdheid.
Bezoek ons

Lidwinahof 65

5683DP Best

Noord-Brabant

Contact

06-17236945

info@radiorakkers.nl

Partner van

Pin It on Pinterest