Xpect Primair, een schoolbestuur met 20 scholen, in Tilburg bestaat vandaag 60 jaar. Om er een echt lentefeest van te maken, gingen alle scholen aan de slag met het maken van kunstwerken met als opdracht het resultaat én het leerproces in beeld te brengen.

‘In beeld’

Op basisschool De Vijf Hoeven was dat een uitdagende opdracht, omdat de kinderen daar juist veel radio maken en dat heeft maar weinig met ‘in beeld brengen’ te maken. Hoe los je dat op? Maak een radioreportage en een timelapse!

3 kunstwerken

De onderbouw, middenbouw en bovenbouw organiseerden een ontwerpwedstrijd met drie thema’s. ‘Vervoer in de Toekomst’, ‘Het schoolgebouw in de Toekomst’ en ‘Onderwijs en leermiddelen in de Toekomst.’ Alle kinderen deden mee aan de wedstrijd. uiteindelijk werd er ui iedere bouw een winnaar gekozen. Vervolgens werd het ontwerp op een houten plaat geprojecteerd en overgetrokken.

Duurzame toekomst

De Vijf Hoeven in Tilburg koos ervoor om de kunst werken te verduurzamen. De afgelopen week is er door de hele school in alle kleuren van de regenboog kosteloos materiaal verzameld dat een nieuwe bestemming kreeg in de vorm van een kunstwerk.

Senna, Berrin, Bram en Marit waren de radioverslaggevers die dag en werden door Radiorakkers begeleid. Ook produceerden wij de timelapse van de kunstwerken in productie. Bekijk hieronder de drie kunstwerken van ontwerp tot eindresultaat in beeld én geluid.

Bovenbouw

Middenbouw

Onderbouw

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!